27 Mart 2016 Pazar

İrmik ve Faydaları


Sağlık İçin Neden İrmik ?

Daha çok makarna yapımında kullanıldığını bildiğimiz irmik, beslenmemiz açısından önemli vitamin ve mineraller içermektedir. İrmik helvası da mutfağımızda oldukça eski bir tarihe dayanır. Genellikle yemeklerde kıvam arttırıcı olarak ve tatlı yapımında kullanılmaktadır.Özellikle bebeklerimizin  ve çocuklarımızın günlük beslenme programlarında bu önemli besine biraz daha yer verilmelidir.


İrmik ve Faydaları

Sert buğdayın öğütülmesinden elde edilen İrmik protein, karbonhidrat ve lif bakımından oldukça zengindir. Kalsiyum, Demir, Fosfor, Potasyum, Magnezyum, Çinko ve Sodyum minerallerin'in yanı sıra B1, B2, B3 ,B6 ve Folik Asit içerir.Düşük yağ oranına sahiptir. Kan şekerini dengeler. Zengin besleyici özelliğinden dolayı bebek ve çocuklarımızın sık tüketmesi önerilir.
Genellikle tatlı yapımında  kullandığımız irmik,köftelere ve çorbalara da kıvam arttırıcı olarak eklenebilir, İşte hem basit, hem de oldukça lezzetli Sütlü irmik tatlısı tarifi :



Sütlü İrmik Tatlısı

                                                                                   
Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
50 gr, tereyağ
1 litre süt




Yapılışı
Tüm malzemeler tencereye alınır ve orta ateşte karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir.Yaklaşık 5 dakika kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır, Tepsiye dökülür.Soğumaya bırakılır. Üzerine tarçın serperek servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder